Ana içeriğe atla

En Sevilen Tarif

Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Evden Selamlar :)  Yine uğraştırmayan bir ekmek tarifiyle karşınızdayım. Yakında mayalı bir hamura dönüşeceğim. 😱       🥖 Mısır Unlu Ekmek Tarifi 🥖 4 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı Hiç uğraşmadan koy hepsini bir kaba ister elle ister Ispatulayla karıştır sonra kapat üstünü 1-2 saat mayalansın ama akşamdan hamuru yapıp sabaha pişirirsen daha güzel olur. Mayalanma aşamasından sonra yağlı kağıt koyduğun tencereye bırak hamuru kapağını kapat. Fırını 240 derecede fanlı aç iyice kızsın içine su dolu bir kap koymayı unutma.! Hamurun üstüne bir iki çizik at ve fırına ver. İlk 30 dakika kapağı kapalı sonra al kapağını fırının ayarını 220’ye düşür üstü iyice kızarana kadar pişiiiirr. Afiyetle YE 💙 . Bu sefer üstüne salça sür afiyetle ye 😜

Glütensiz Ekmek Tarifi



Merhabaaaaa 😃
 Çölyak hastası olanlar ya da sağlık açısından glüten tüketmek istemeyen kişiler için lezzetli bir ekmek tarifim var. Tadı kötü olur diye sakın düşünmeyin aksine çok lezzetli ve doyurucu bir ekmek oluyor. İçine ilaveten lezzet katmak için koyulacak şeyler size kalmış ben çörek otu ve zerdeçal koydum siz isterseniz keten tohumu, kabak çekirdeği, zeytin, kuru domates, haşhaş vs. gibi damak zevkinize göre karıştırın gitsin. 😎 Çok uzattım tarife geçiyorum.


GLÜTENSİZ EKMEK

          MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı glütensiz un ( Sinangil Glütensiz Un Plus'ı öneririm )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 10 gram yaş maya ( paketin 4'te 1'i ) 
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 su bardağı su ( ılık )
  • Yarım su bardağı yoğurt veya süt 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

        HAMURUN YAPILIŞI

   Önce ılık suya mayayı ve şekeri koyup eritin sonra tuz ( tuz en son ) hariç tüm malzemeleri hiç topak kalmayana dek bir spatula yardımıyla karıştırın.
  Tuzu eklemeyi unutmayın ☹️ Baya ele yapışan bir kıvamda oluyor tekrar un eklemenize gerek yok. 
 Yağladığınız kalıba koyup üstünü streç filmle kapatın ılık bir ortamda hamur 2 kat hacme oluşana kadar bekleyin. ( 30 - 40 dk ) 
 

 


Mayalandırma kısmı çok önemli 
Bu kısmı atlamayın
🥖🍞🥖
           








Mayalandırma işlemi bittikten sonra 200 - 220 derecede 25 dakika pişirin.
Ekmek pişerken fırının içine ısıya dayanıklı küçük bir kaba su doldurup koyarsanız ekmeğiniz daha parlak ve dayanıklı olur.


 


💙 AFİYET OLSUN 💙
                          

Yorumlar

Popüler Yayınlar