Ana içeriğe atla

En Sevilen Tarif

Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Evden Selamlar :)  Yine uğraştırmayan bir ekmek tarifiyle karşınızdayım. Yakında mayalı bir hamura dönüşeceğim. 😱       🥖 Mısır Unlu Ekmek Tarifi 🥖 4 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı Hiç uğraşmadan koy hepsini bir kaba ister elle ister Ispatulayla karıştır sonra kapat üstünü 1-2 saat mayalansın ama akşamdan hamuru yapıp sabaha pişirirsen daha güzel olur. Mayalanma aşamasından sonra yağlı kağıt koyduğun tencereye bırak hamuru kapağını kapat. Fırını 240 derecede fanlı aç iyice kızsın içine su dolu bir kap koymayı unutma.! Hamurun üstüne bir iki çizik at ve fırına ver. İlk 30 dakika kapağı kapalı sonra al kapağını fırının ayarını 220’ye düşür üstü iyice kızarana kadar pişiiiirr. Afiyetle YE 💙 . Bu sefer üstüne salça sür afiyetle ye 😜

Şekerpare Tarifi




   Diğer bloglara bakıyorum da tariflerde hep bir giriş yazısı var 😊 benim aklıma yazacak bir şey gelmiyor maalesef en güzeli direk tarife geçmek 😛

     Şekerpare Tarifi

       Hamuru için;
  • 2 adet yumurta (1'inin sarısı üstüne sürülecek)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 60 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 pincik tuz 😍
       Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • İnce dilim limon

     Gelelim Yapılışına 😛

   Yumurta, tuz, şeker, yağ, kabartma tozu, vanilya ve irmiği homojen bir kıvama getirdikten sonra unu yavaş yavaş eklemeye başlayın.

!!!Yumuşak bir hamur olması gerek!!!

Hamura şekil verip yumurta sürdükten sonra çatalla üzerine çizik atıp 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Şerbet içinde, şekeri ve suyu tencereye alın kaynadıktan 5 dk sonra limonunu atıp soğumaya bırakın.

!!Şekerpare sıcak şerbet soğuk olmalı!!

AFİYET OLSUN 😎









Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar