Ana içeriğe atla

En Sevilen Tarif

Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Evden Selamlar :)  Yine uğraştırmayan bir ekmek tarifiyle karşınızdayım. Yakında mayalı bir hamura dönüşeceğim. 😱       🥖 Mısır Unlu Ekmek Tarifi 🥖 4 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı Hiç uğraşmadan koy hepsini bir kaba ister elle ister Ispatulayla karıştır sonra kapat üstünü 1-2 saat mayalansın ama akşamdan hamuru yapıp sabaha pişirirsen daha güzel olur. Mayalanma aşamasından sonra yağlı kağıt koyduğun tencereye bırak hamuru kapağını kapat. Fırını 240 derecede fanlı aç iyice kızsın içine su dolu bir kap koymayı unutma.! Hamurun üstüne bir iki çizik at ve fırına ver. İlk 30 dakika kapağı kapalı sonra al kapağını fırının ayarını 220’ye düşür üstü iyice kızarana kadar pişiiiirr. Afiyetle YE 💙 . Bu sefer üstüne salça sür afiyetle ye 😜

PROFİTEROL TARİFİ


    Uzun bir aradan sonra en sevdiğim tarifle karşınızdayım. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da tadı enfestir. Tarife geçeyim o zaman :)

Profiterol Tarifi
 8-10 kişilik

Hamuru için 

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 pinçik tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (110 gr)
  • 5-6 adet yumurta
Muhallebi 

  • 1 lt süt
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Varsa birkaç parça beyaz çikolata
Çikolata Sos

  • 1 paket krema
  • 1 paket 70 gramlık sütlü çikolata
  • 1 paket 70 gramlık bitter çikolata
  • 1 paket vanilin 

Hamurumuz için suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alalım. Altını açıp tereyağı eridikten sonra unu ekleyelim. 5 dakika güzelce karıştırıp (un topakları kalmasın) katılaştığında ocaktan alın.
Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın
Hamur yapışkan kıvamda olmalı!! :)
 Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir kaşık ve ya sıkma torbası ile birbirine yakın olmayacak şekilde sıkalım. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin :)

Muhallebi için süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri tencere koyup kaynatın.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağı, vanilin ve beyaz çikolatayı ekleyip soğumaya alalım.

Çikolata sos için Kremayı ocakta kaynattık dan sonra içine çikolataları ve vanilini ekleyip soğumaya bırakın. 
Profiterollerin için ister kesin ister sıkma torbasıyla doldurun. :)

AFİYET OLSUN ! :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar