Evveeet ilk tarifim ile karşınızdayım :) Trileçe'nin yapımı zahmetli gibi gözükse de aslında çok kolaydır ve tadına doyulmayan çok hafif tatlılardan biridir. Bu resimde gördüğünüz tarifin x6 hali yani 30 yumurtalı :D ben size normal ölçü vereceğim. :) Hazırsak veriyorum çoşkuyu :D
MALZEMELER
Hamuru için gerekenler
- 5 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker ' 150 gr '
- 1 su bardağı un ' 150 gr '
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için gerekenler
- 4 su bardağı süt ' 800 ml '
- 1 paket krema
- 4-5 Çorba kaşığı şeker
Karamel
- Yarım su bardağı toz şeker ' 80 gr'
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
- Üzeri için 1 paket krem şanti :)
Buda frambuaz soslu :)
Şimdi arkedeşler yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyazların içine şekeri ve vanilyayı koyup mikserle şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sarıların içine unu ve kabartma tozunu koyup çırpıyoruz sonra bu karışımı şanti kıvamına getirdiğiniz yumurta beyazları ile birleştiriyoruz yalnız karıştırırken nazik davranın ki köpürttüğümüz beyazlar sönmesin. :)
(170-180 derecede 30 dk, üstü kızarana kadar :D pişme süresi fırından fırına değişir dikkatli olun :) )
Şerbetinde anlatılacak bişey yok :D sütü, kremayı, şekeri güzelce çırptıktan sonra dolaba soğumaya bırakın sonra hamurunuz soğuduktan sonra şerbeti verebilirsiniz.
Karamel sosumuz için şekeri ve balı tencereye koyup orta ateşte erimesini ve kahve rengine dönmesini izleyin :) sonra içine tereyağını koyun ve kremasını da ilave edip kaynattıktan sonra şerbeti verilmiş Trileçemizin üstüne şantimizi ve karamelimizi sürüp dolaba şutlayabilirsiniz. :D
Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz yada dinlendirmeyin keyif sizin gençler :D
Ek olarak bu tarifin orijinalinin şerbeti 3 farklı sütten oluşur. Keçi, Manda, İnek sütlerinin birleşiminden bir şerbet yaparak tatlınıza ilave edebilirsiniz.
Yapacak olan arkedeşlere kolay gelsin ve Afiyet olsun :)
Eksik bir şey varsa lütfen yoruma yazın.
Yorumlar
Yorum Gönder