Ana içeriğe atla

En Sevilen Tarif

Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Evden Selamlar :)  Yine uğraştırmayan bir ekmek tarifiyle karşınızdayım. Yakında mayalı bir hamura dönüşeceğim. 😱       🥖 Mısır Unlu Ekmek Tarifi 🥖 4 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı Hiç uğraşmadan koy hepsini bir kaba ister elle ister Ispatulayla karıştır sonra kapat üstünü 1-2 saat mayalansın ama akşamdan hamuru yapıp sabaha pişirirsen daha güzel olur. Mayalanma aşamasından sonra yağlı kağıt koyduğun tencereye bırak hamuru kapağını kapat. Fırını 240 derecede fanlı aç iyice kızsın içine su dolu bir kap koymayı unutma.! Hamurun üstüne bir iki çizik at ve fırına ver. İlk 30 dakika kapağı kapalı sonra al kapağını fırının ayarını 220’ye düşür üstü iyice kızarana kadar pişiiiirr. Afiyetle YE 💙 . Bu sefer üstüne salça sür afiyetle ye 😜

TRİLEÇE TARİFİ


           Evveeet ilk tarifim ile karşınızdayım :) Trileçe'nin yapımı zahmetli gibi gözükse de aslında çok kolaydır ve tadına doyulmayan çok hafif tatlılardan biridir. Bu resimde gördüğünüz tarifin x6 hali yani 30 yumurtalı :D ben size normal ölçü vereceğim. :) Hazırsak veriyorum çoşkuyu :D


  MALZEMELER

Hamuru için gerekenler

  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker ' 150 gr '
  • 1 su bardağı un ' 150 gr '
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

  Şerbeti için gerekenler

  • 4 su bardağı süt ' 800 ml '
  • 1 paket krema
  • 4-5 Çorba kaşığı şeker     
 Karamel

  • Yarım su bardağı toz şeker ' 80 gr' 
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
  • Üzeri için 1 paket krem şanti :)
                                                               

                                                             Buda frambuaz soslu :)




Şimdi arkedeşler yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyazların içine şekeri ve vanilyayı koyup mikserle şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sarıların içine unu ve kabartma tozunu koyup çırpıyoruz sonra bu karışımı şanti kıvamına getirdiğiniz yumurta beyazları ile birleştiriyoruz yalnız karıştırırken nazik davranın ki köpürttüğümüz beyazlar sönmesin. :)
 (170-180 derecede 30 dk, üstü kızarana kadar :D pişme süresi fırından fırına değişir dikkatli olun :) )

Şerbetinde anlatılacak bişey yok :D sütü, kremayı, şekeri güzelce çırptıktan sonra dolaba soğumaya bırakın sonra hamurunuz soğuduktan sonra şerbeti verebilirsiniz.


      Karamel sosumuz için şekeri ve balı tencereye koyup orta ateşte erimesini ve kahve rengine dönmesini izleyin :) sonra içine tereyağını koyun ve kremasını da ilave edip kaynattıktan sonra şerbeti verilmiş Trileçemizin üstüne şantimizi ve karamelimizi sürüp dolaba şutlayabilirsiniz. :D

 Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz yada dinlendirmeyin keyif sizin gençler :D
Ek olarak bu tarifin orijinalinin şerbeti 3 farklı sütten oluşur.  Keçi, Manda, İnek sütlerinin birleşiminden bir şerbet yaparak tatlınıza ilave edebilirsiniz.

Yapacak olan arkedeşlere kolay gelsin ve Afiyet olsun :)

Eksik bir şey varsa lütfen yoruma yazın.
           


Yorumlar

Popüler Yayınlar